Protest protiv Vučića u Tirani: Postavljen baner ispred hotela u kom treba da odsedne

1
Foto: Tanjug

U glavnom gradu Albanije protestuje se zbog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji će u petak i subotu učestvovati na Samitu o “malom Šengenu”, preneo je B92.

Ispred hotela u kojem bi trebalo da odsedne Vučić, postavljen je baner sa natpisom “Ovde dolazi ratni zločinac, da pozira kao dobrotvor”.

Prema najavi albanskog premijera Edija Rame, na sastanku bi trebalo da učestvuje i šef evropske diplomatije Žozep Borel.

Domaćin novog sastanka, albanski premijer, ranije je najavio da će treći samit lidera regiona biti održan u Draču, ali će, zbog zemljotresa koji je nedavno pogodio Albaniju, a posebno Drač, sastanak ipak biti održan u Tirani.

On je rekao i da sutrašnji samit predstavlja nastavak pokrenute inicijative o uspostavljanju tzv. “malog Šengena.

“Ova inicijativa je otvorena i inkluzivna i nije ništa novo, već je samo novo zajedničko opredeljenje i cilj da se implementira ono što je više puta dogovarano, a potom ostavljano po strani“, naglaslio je Rama.

On je naveo da inicijativa predviđa da zemlje koje su u nju uključene žele da preuzmu svoju budućnost u svoje ruke i da sarađuju.

Inicijativu za uklanjanje prepreka za protok roba, usluga, ljudi i kapitala pokrenuo je predsednik Vučić, koji je pre dva meseca u Novom Sadu na toj inicijativi okupio premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Ramu.

Na prošlom sastanku, koji je održan pre mesec dana u Ohridu, postignut je dogovor kojim se započinje realizacija inicijative, sa ciljem da se unapredi investicioni ambijent u zemljama koje su uključene u inicijativu.

1 KOMENTAR

  1. Како ће се укинути препреке за земљама као што су:Албанија (при чему границу између Косова и Албаније ни не треба узимати у обзир као реалну) и БиХ, са највећим стопама становништва које је учестовало у сукобима у Сирији, делом са већ “испеченим” терористичким занатом на другим ратиштима ? Ваљда тај банер треба да покаже да су Албанци изненада постали веома осетљиви на ратне злочинце, поготово инсотране, јер су, ето, са својима већ рашчистили ?

Comments are closed.