Protest pred albanskom ambasadom u Prištini: Negodovanje zbog podrške Edi Rame “Otvorenom Balkanu”

0
(Beta/AP Photo/Boris Grdanoski)

(Beta) – Pokret za demokratiju organizovao je danas pred albanskom ambasadom Prištini simboličnu akciju protiv podrške koju albanski premijer Edi Rama daje ostvarivanju inicijative “Otvoreni Balkan”, kao zamenu za “Mini Šengen”.

Ispred albanske ambasade su postavili bilbord na kojem je Rama nazvan izdajnikom kao Esad Paša Toptani.

“Nismo zaboravili kakav je genocid Srbija počinila nad civilnim stanovništvom na Kosovu na čelu sa Miloševićem i njegovim ministrom Vučićem. Budućnost naše države je u Evropskoj uniji i uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, a ne iz onoga što vi tvrdite da je ‘Nova Jugoslavija’. Podsećamo vas ko je vaš saučesnik Vučić i koji je zločin počinio nad civilnim stanovništvom na Kosovu”, napisano na bilbordu.

Na njemu su, kako su mediji preneli, i fotografije “počinjenih zločina tokom rata na Kosovu”.

“Za Kosovo je saradnja Rame sa predsednikom Srbije Vučićem neprihvatljiva”, rekao je Medžit Ramusa, iz Pokreta za demokratiju.

“Ovom aktivnošću smo izrazili nezadovoljstvo premijerom Albanije Edijem Ramom zbog njegovih veza sa Vučićem, sa srpskim zločincem koji je počinio masakre na Kosovu i izneli smo sve činjenice o njegovim vezama sa Miloševićem i suprotstavljanju inicijativi ‘Mini Šengen’. Naša budućnost mora biti uz EU i SAD. Za nas je besmisleno ući u Mini Šengen gde je i Srbija. Protivimo se tome jer se Srbija nije izvinila za genocid koji je počinila na Kosovu. Takođe se protivimo dijalogu bez izvinjenja Srbiji”, dodao je Ramusa.