Održan protest ispred zgrade Predsedništva: Okupljanja će se nastaviti…

1
Foto: Igor Pavićević

Protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, koji je organizovao Građanski otpor, počeo je večeras oko 20 sati kada su okupljeni građani aplaudirali lekarima.

Obezbeđenje je postavilo metalnu ogradu oko zgrade na Andrićevom vencu, a nekoliko okupljenih je u jednom trenutku tu ogradu preskočilo, da bi se ispred stepeništa na ulazu napravila gužva.

Demonstrante je na tom mestu dočekao bezbednosni kordon.

Među okupljenima su viđeni Boško Obradović, Zoran Lutovac, Srđan Milivojević, Marinika Tepić, profesor Čedomir Čupić, a posle 15-ak minuta došao je i Dragan Đilas, prenosi Blic.

Foto: Igor Pavićević
Foto: Igor Pavićević
Foto: Igor Pavićević

Protest je prethodno otpočet aplauzima za lekare i “bukom protiv diktature” od 20:05.

Kako prenosi N1, okupljenima se prvo obratio jedan od organizatora, opozicioni aktivista i nekadašnji narodni poslanik Srđan Milivojević, rekavši da su na protest došli građani različitih političkih opredeljenja koji se ne slažu sa načinom na koji je vlast vodila borbu protiv koronavirusa.

“Više nisu ugroženi samo naša sloboda i teško osvojene demokratske vrednosti našeg društva. Sada su ugroženi i naši životi, katastrofa je ušla u naš dom i postala sastavni deo života u Srbiji”, poručio je Građanski otpor.

Oni su pozvali na svakodnevno okupljanje.

Građanski otpor je neformalna organizacija koja je preuzela proteste subotom nakon što je pokret “1 od 5 miliona” odustao od njih.

1 KOMENTAR

  1. puni para
    a toliko vole da se brukaju
    strasno
    nema tih para za koje bi se ja brukao pogotovo na ovaj nacin

Comments are closed.