Protest građana u Novom Pazaru, traže odgovornost za veliki broj umrlih od korone

4
BETAPHOTO/AMELA BAJROVIC/EV

Stotinak Novopazaraca okupilo se danas ispred zgrade Gradske uprave protestujući zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja obolelih i umrlih od koronavirusa.

Noseći maske i poštujući fizičku distancu, okupljeni su nosili transparente sa natpisima “Hvala doktorima herojima”, “Hvala lekarima iz Kragujevca i Kraljeva”, “Hvala Turskoj”, “Hvala Bosno”, “Hvala dijasporo”, “Hvala Novače i Ademe”.

Učesnici skupa su nosili i transparente “Mi nismo gradjani drugog reda”, “Gde je krizni štab”, “Gde je gradska vlast”, “Zašto ste krili istinu” i “Zar su izbori važniji od života”, tražeći odgovornost lokalnih i državnih funkcionera.

Jedan od organizatora skupa Izet Rizović kazao je da su se gradjani okupili jer se “ne mire sa trenutnom situacijom” i dodao da skup predstavlja “vapaj za vazduh i život koji je prethodnih dana u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu postao bezvredan”.

“Mi dižemo glas i pitamo zašto se krila istina od nas i zašto je preča vlast od ljudskih života. Ovde smo u ime onih čiji su životi mogli biti spašeni i kako bismo spasili živote onih koji su u bolnicama širom Sandžaka i Srbije”, rekao je Rizović.

Dodao je da pružaju punu podršku lekarima herojima koji svakodnevno, u teškim uslovima, rizikujući svoje, čine sve da spasu živote drugih.

“Napolje sa politikom iz bolnica, jer je ona, uz korupciju, dovela do kolapsa zdravstvenog sistema. Hvala lekarima iz Kragujevca, Kraljeva i ostalih gradova Srbije, hvala vojnim lekarima”, kazao je Rizović.

On je zatražio da “odgovorni za smrt velikog broja ljudi u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru budu procesuirani”.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. Nosite,maske,drzite rastojanje.Od kad je pocelo gde god uđem stavim masku,na radnom mestu dezinfikujem sve od olovke do telefona i tastature.Niko nas ne može sačuvati ako se sami ne čuvamo.

  2. Najveca krivica je na vama samima jer od samoga pocetka epidemmije vi niste postovali ono sto je receno, maske rukavice distanca nego ste sjedili i ispijali kave i bunili se pa cak i protiv dolazka vojake.Vama je sve smetalo i protiv vas je kao. E sad kad je sve otislo do djavola i kad ste skontali da virus poceo da vas kosi a vasi ponavljam vasi politicari to koriste u skroz nesto drugo e onda nemoj da kukate jel to je posledica koju ste sami zasluzili

  3. Hteo bih da vas pitam da li ste se čuvali i drzali zakona i pravila da nosite maske.i da drzite odstojanje.Niste se drzali apela lekara da se ne okupljate,niste vodili racuna.maske,rukavice.

    • Зараза је и настала у земљи где се чувају и држе закона хтели, не хтели, а маске носе од рођења до смрти. И сада се поново даве у истој зарази.

Comments are closed.