Protest građana na Karaburmi zbog odluke suda: Vozač koji je usmrtio dečaka se brani sa slobode

1
Printscreen/YouTube/ ljubiša pejoski

(Beta) – Građani Karaburme okupili su se sinoć u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak, kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom da vozača nakon saslušanja puste na slobodu, a kako prenosi N1, deo građana i dalje protestuje.

Kako je javila televizija N1, nekoliko njih napravilo je živi lanac, držeći se za ruke, na tom mestu i blokiralo ulicu, a u toku protesta održan je i minut ćutanja.

Građani koji su učestvovali na protestu su naveli da su ogorčeni jer je vozač pušten da se brani sa slobode. Na mesto stradanja deteta doneli su cveće i palili sveće.

Ranije u toku dana, devetogodišnji dečak, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći na tom mestu, preminuo je u bolnici.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da bi se, kao otac i građanin, pridružio protestu građana na Karaburmi.

„Veliko razočarenje. Kao otac i građanin bio bih sa građanima na protestu. Policija je za par sati našla tog ubicu koji je pokušao da se sakrije. Pravosuđe je nezavisno, može da odlučuje kako hoće, ali apsolutno razumem i podržavam protest građana“, rekao je Vulin za RTS, a prenosi Agencija Beta.

Dečak je u nedelju uveče s ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kad je na njih autom naleteo Lazar G. (38), koji je potom pobegao s lica mesta.

Tužilaštvo je nakon saslušanja, na kom se Lazar G. branio ćutanjem, tražilo pritvor do 30 dana, ali je on pušten na slobodu.

1 KOMENTAR

  1. Грађани Карабурме, докле год се ви држите за руке, протестујете, негодујете,… све то ову власт не дотиче. Чак може и да вам делимични изађе у сусрет па да поново ухапси тог криминалца. Али није ствар у томе, ствар је у томе да ово није држава грађана већ држава за алиментирање нечијих личних интереса, који се у сваком проблему у овој земљи могу препознати. У долини Јадра, Бору, Панчеву, Смедереву,…итд. Стога је данас потребно много више од самог протеста, а то је да се стање ствари мора мењати. Мора се створити држава која је у интересу грађана, а то (на жалост значи) морате се политички организовати. Баците новчић, извлачите шибицу,.. .изаберите тамо некога ко ће у све то да поведе ово друштво, јер је очигледно да је “чаша прелила” одавно. Окупите све незадовољнике у овој земљи и биће вас сасвим довољно да више не морате овако да протестујете. И само још једно, избегавајте по сваку цену кокетирање са “политичким отпадом”, јер у крајњој инстанци, опет ће вас довести на почетак приче, а они и јесу, делом, део ње.

Comments are closed.