Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je žaljenje što je njegova ideja o konačnom uspostavljanju kompromisne granice između Srba i Albanaca propala. Kako je naveo, ideja je propala jer je naš narod mislio drugačije, a to će nas, uveren je, skupo koštati za dve do tri decenije, prenosi B92.

Najavio je da će 8. maja imati susret sa Mateom Salvinijem, da će 10. maja biti vojna parada u Nišu, i da će posle toga Srbima sa Kosova i Metohije preneti ishod samita u Berlinu i svih razgovora po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je, odgovarajući na pitanje vezano za najavljeno donošenje odluke o kontramerama na prištinske takse i o izborima, kazao da svakog dana razmišlja o tome.

Prema njegovim rečima, vodila se žestoka kampanja protiv mogućnosti kompromisa razgraničenjem, kako iz dela strane, tako i domaće javnosti, jer su želeli nezavisno Kosovo na celoj njenoj teritoriji.

„Svi koji su pravili nezavisno Kosovo, dok se govorilo o razgraničenju, pravili su se nevešti, jer nisu hteli da kažu da su za celokupno Kosovo nezavisno od Srbije. Za to se zalaže Rada Trajković, isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i svi ostali“, objasnio je Vučić.

Kazao je da se ne zalaže za nezavisno Kosovo u tim granicama, već za konačno uspostavljanje kompromisne granice Srba i Albanaca.

„Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju za 20-30 godina. Od toga što ću imati ličnu utehu što će neko da kaže da sam bio dalekovidneću imati ništa. Nisam bio dovoljno ubedljiv, nisam uspeo da objasnim kakvo je realno stanje, da je od emocija najvažnija realnost“, ukazao je Vučić.

Rekao je da su odigrali prevaru svi oni koji su već priznali nezavisno Kosovo i izjasnili se protiv razgraničenja, a na tome je radio i deo domaće javnosti, posebno oni koji su učestvovali u stvaranju nezavisnog Kosova.

Podsetio je da je Priština donela 2008. deklaraciju o nezavisnosti, a da su se tada oni koji su bili na vlasti pravili blesavi, pomogli im traženjem mišljenja Međunarodnog suda pravde, kao i izvlačenjem pregovora iz UN u EU.

„Što se mene tiče, meni u istorijskom smislu će biti lakše, jer ću biti upamćen po veličanstvenim putevima, mostovima, što sam u kratko vreme udvostručio plate i penzije i to realno, a ne nominalno kako ljudi mogu da žive bolje. A neko drugi će nažalost morati da saopštava teške i loše vesti za Srbiju u budućnosti i ko je lagao naš narod, zašto su Srbi pristajali na laži Haradinaja i Trajkovićeve nego što su želeli da čuju istinu“, kazao je on.

Komentara

 1. Milisav
  3. maja 2019. 19:07

  Ma je li njegova ideja ?

 2. hajdukVeljko
  4. maja 2019. 01:35

  A,da mi poravimo malo odnose sa Amerikom...?

 3. Mirjana Milutinovic
  4. maja 2019. 11:08

  Zar je moguće da Vučić okrivljuje narod za nešto za šta narod nije upoznat? Sam je rekao da će narod saznati šta je njgov plan kada ga prihvate Albanci. Sada kada je posle 8 godina njegov plan o Kosovu propao on krivi narod...Zar niju albanci posle Vučićevog potpisivanja Briselskog sporazuma , ukinili Srpske institucije na Kosovu? Sada Vučić hoće da ubedi narod da to nije on kriv nego opet neko drugi..

  1. Peka
   5. maja 2019. 18:06

   I ja se pitam i nemogu da verujem da moze to da kaze, Vucicu nema u tebi ni o od odgovornosti. Svi krivi oko tebe samo ti sijas prav?

 4. Perica
  5. maja 2019. 08:39

  Naravno da je udvostručio plate kada ih je predhodno smanjio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.