Kompanija Henkel lansirala je prošle godine na tržište inovativnu, ekološku liniju proizvoda pod nazivom ProNature. Ova linija obuhvata proizvode brendova Bref, Clin, Somat i Mer, koji u svom sastavu imaju i do 99,9 odsto obnovljivih prirodnih sastojaka na biljnoj bazi. Takođe, pakovanje je napravljeno od i do 100 odsto reciklirane plastike i kartona. Ovo su samo neki od razloga zahvaljujući kojima Pro Nature proizvodi nose „EU Ecolabel” sertifikat[1], koji se dodeljuje proizvodima i uslugama koji imaju manji uticaj na životnu sredinu od drugih proizvoda iste vrste.

ProNature linija proizvoda deo je Henkelove Strategije održivosti, čiji je jedan od ciljeva da do 2025. godine sva pakovanja imaju mogućnost recikliranja ili ponovne upotrebe[2].

U skladu sa svojom Strategijom održivosti, Henkel realizuje i projekte sa ciljem da zaštiti najvrednije resurse koje nam je priroda podarila i sačuva ih za buduće generacije. Tako je, drugu godinu zaredom, pod okriljem ProNature linije nedavno realizovan projekat „Volim reku, a ti?“ koji je obuhvatao akcije čišćenja šest vodenih bogatstava naše zemlje, tokom kojih je izvučeno blizu 3 tone otpada.

Održiva ambalaža ProNature linije rezultat je globalne strateške saradnje kompanije Henkel sa Bankom Plastike čiji je cilj borba protiv plastike u okeanima.


[1] Isključujući Bref kuglice i Mer deteržent

[2] Sa izuzetkom adheziva, čiji ostaci mogu ometati reciklažu ili kontaminirati tokove recikliranja

Komentar(1)

  1. Biljana
    25. oktobra 2021. 23:22

    Odlicno, nisam ih videla u radnji. Potrazicu, i samo to kupujem

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.