Promocija knjige Uroša Petrovića – „Zagonetna potraga 2“

  0
  Galerija, Monika Pavlović foto

  Promocija knjige Uroša Petrovića „Zagonetna potraga 2“ u izdanju Lagune biće održana u nedelju, 18. jula sa početkom u 17 sati na prvom spratu šoping centra Galerija.


  Nakon neverovatnog uspeha knjige „Zagonetna potraga“, u kojoj su se mališani susreli sa dečakom Lantanom i njegovom družinom na nesvakidašnjoj avanturi punoj mozgalica, autor nam donosi drugi deo ove otkačene pustolovine.

  Duhovit i vešto napisan roman deci drži pažnju od samog početka, a koncipiran je tako da mališani moraju da razmrdaju moždane vijuge i prepuste se mašti kako bi stigli do tajne nagrade Dvorca duhovitih duhova. Put do nagrade je satkan od preko 30 zagonetki, a samo oni najkreativniji će uspeti da dođu do cilja. Autor magičnih ilustracija u obe knjige je Aleksandar Zolotić, a ono što ovaj roman čini dodatno čudnovatim i posebnim jeste da se rešenja, koja se nalaze na kraju knjige, mogu čitati samo u ogledalu.


  Uroš Petrović svojim nesvakidašnjim stilom deci i mladima približava svet mozgalica i zagonetki i omogućava susret sa čudesnim i neobičnim svetovima mašte. Autor je brojnih knjiga, a po njegovom romanu „Plavi leptir“ snimljen je prvi 3D igrani film u istoriji srpske kinematografije. Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih nagrada, među kojima je i ovogodišnje priznanje „Vitez Srbije“ za dečju književnost.


  Galerija ponovo potvrđuje da je jedno mesto za sve i da posetioci, pored raznovrsne ponude prodavnica, kafića i restorana, ovde mogu da uživaju i u bogatim kulturnim, zabavnim, sportskim i društvenim događajima za sve generacije.