Promene gradova domaćina za Evropsko prvenstvo: Otpali Bilbao i Dablin, ko će preuzeti njihove utakmice

0
Profimedia

(Beta) – Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će se utakmice Evropskog prvenstva umesto u Bilbau igrati u Sevilji, dok su mečeve iz Dablina preuzeli Sankt Peterburg i London.

Uefa je ovo saopštila nakon sastanka Izvršnog odbora na kojem je potvrđeno da su Bilbao i Dablin izgubili domaćinstva pošto zbog propisa lokalnih vlasti nisu mogli da daju garancije da će na stadionima biti dovoljan broj navijača.

Četiri meča koja je trebalo da se odigraju u Bilbau prebačena su u Sevilju pošto su regionalne vlasti u Andaluziji potvrdile nameru da dozvole 30 odsto kapaciteta stadiona za tri utakmice Grupe E i jedan meč osmine finala.

Tri utakmice Grupe E koje je trebalo da se igraju u Dablinu prebačene su u Sankt Peterburg koji je već domaćin tri utakmice Grupe B i jednog četvrtfinala.

Meč osmine finala koji je trebalo da se igra u Dablinu premešten je na stadion Vembli u Londonu.

Takođe, na sednici Izvršnog odbora potvrđeno je da će Minhen biti domaćin pošto je pružio garancije da će najmanje 14.500 navijača moći da prisustvuje svakoj od četiri utakmice u kojima je domaćin, uključujući i jedno četvrtfinale.

Pored Sevilje, Londona, Sankt Peterburga i Minhena utakmice Evropskog prvenstva, koje je na programu od 11. juna do 11. jula, igraće se u Bakuu, Rimu, Bukureštu, Glazgovu, Kopenhagenu, Budimpešti i Amsterdamu.