Poslanici Skupštine Srbije započeli su prvu sednicu prvog redovnog prolećnog zasedanja uz svečani stroj pripadnika garde na ulazu u Dom Narodne Skupštine i himnu „Bože pravde“ u skupštinskoj sali.

Na dnevnom redu prve sednice naći će se izmene Zakona o oružju i municiji kojima se predlaže da se rok za preregistraciju oružja produži za još dve godine, odnosno do 5. marta 2022. godine.

Narodni poslanici trebalo bi da potvrde Protokol o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, Aneks 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji Srbije i Azerbejdžana, a na dnevnom redu je i Odluka o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije na predlog poslaničke grupe Stranke moderne Srbije.

Pošto je sednica redovna, poslanici će na početku utvrđivati dnevni red, a svaki poslanik ima pravo da tri minuta obrazlaže svoj predlog.

Poslanici pokreta Dosta je bilo koji bojkotuju rad skupštine, ranije su najavili da će danas obrazlagati svojih 40 predloga za dopunu dnevnog reda.

(Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.