Rolnice od tikvica su lagano i brzo jelo, idealno za prolećne dane. Priprema je jednostavna, a sastojci su lako dostupni. Glavnu ulogu ima Moja Kravica pavlaka za kuvanje sa 10% mlečne masti, koja jelu daje blagu i kremastu teksturu.

Kombinacija Moja Kravica krem sira, pršute i Imlek gaude čini ove rolnice ukusnim i sočnim, a tikvice i pavlaka za kuvanje im daju laganu, prolećnu notu.

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje (10% mlečne masti)
  • 200 g Moja Kravica krem sira
  • 150 g Imlek gaude
  • 200 g pršute
  • Pelat ili paradajz sos
  • So
  • Biber

Priprema:

  1. Tikvice iseći na srednje tanke listiće i posoliti ih po ukusu.
  2. Na svaki listić naneti Moja Kravica krem sir, pršutu i Imlek gaudu, urolati i poređati u vatrostalnu posudu premazanu uljem i pelatom.
  3. Kada je posuda puna, rolnice preliti sa 150 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje i premazati tankim slojem pelata.
  4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 200°C.

Ovaj recept je odličan izbor za lagan i ukusan prolećni ručak.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.