“Proizvodnjom vakcine protiv korone Torlak ćemo vratiti tamo gde pripada…”: Đerlek tvrdi da smo “vrlo blizu pobedi koronavirusa”

1
Foto: Printscreen Youtube

(Beta) – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je Srbija “vrlo blizu pobedi korone”.

Đerlek je za televiziju Pink rekao da će toj pobedi doprineti proizvodnja vakcine koju će Srbija da počne da proizvodi uz pomoć ruskih stručnjaka, čiji se dolazak planira za 11. februar.

“Proizvodnjom vakcine protiv korone Torlak ćemo vratiti u mesto koje je imao. U tom institutu rade stručni ljudi, treba rešiti samo pitanje tehničko-tehnoloških stvari”, ocenio je Đerlek.

Upitan da li je bezbedno da se osobe koje imaju koronu vakcinišu, Đerlek je rekao da se to dešavalo, ali da su to asimptomatski slučajevi, odnosno oni koji nisu znali da su zaraženi virusom.

“Ti ljudi treba da znaju da nemaju nikakvu štetu od vakcinacije. Važno je završiti lečenje, a posle 28 dana, nakon prestanka svih simpotma virusa, treba se revakcinisati”, ocenio je Đerlek.

Treba doprineti tome da se koronavirus svede na sezonski grip, napomenuo je on.

1 KOMENTAR

  1. “Đerlek je za televiziju Pink rekao da će toj pobedi doprineti proizvodnja vakcine koju će Srbija da počne da proizvodi uz pomoć ruskih stručnjaka, čiji se dolazak planira za 11. februar.” Србија је толико заостала, толико кадровски осиромашена, да другачије, без нечијих стручњака, и не може ништа да се уради у овом случају.
    “Proizvodnjom vakcine protiv korone Torlak ćemo vratiti u mesto koje je imao. U tom institutu rade stručni ljudi, treba rešiti samo pitanje tehničko-tehnoloških stvari”, ocenio je Đerlek.” Да, од јуче сте на власти па ћете сад да га вратите тамо где је био ! Само још када би то тако могло. И да, још само те технничко технолошке ствари да решите, и да замените опрему стару преко 30 година ! Како се само тога раније нисте сетили ? Кампањски, без стратегије, некомпетентно, нестручно,… и са ко зна још колико оваквих оцена се може описати здравствена политика у Србији.

Comments are closed.