Vanredna profesorka Univerziteta Crne Gore B.L.Đ. kao svoj naučni rad u beogradskom časopisu objavila studentov diplomski, pišu Vijesti.

Vanredna profesorka Pravnog fakulteta u Crnoj Gori B.L.Đ. doslovno je prepisala rad studenta kojem je na specijalističkim studijama bila mentor i objavila ga kao svoj naučni članak u beogradskom pravnom časopisu „Pravni život“.

To pokazuje analiza dvaju radova koju je uradio Centar za građansko obrazovanje (CGO) u koje su, kako navode, uvid imale Vijesti.

Student Đ.D. je specijalistički rad „Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primeni prava EU“ odbranio u junu 2018, a njegova tadašnja mentorka B.L.Đ. ga je pola godine kasnije, u decembarskom izdanju „Pravnog života“, objavila kao svoj i to pod nazivom „Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju i primeni prava EU – primeri iz prakse“.

Rad Đ.D. ima 39 strana, a kako stoji u bibliografiji, citirao je 12 knjiga, dva ugovora Evropske unije, a sastavni dio njegovog rada su i 87 navoda sudske prakse Evropskog suda pravde.

Rad Đ.L. je, kako pišu Vijesti, drastično manje složen – na svega 12 strana, ali je gotovo doslovce prepisan.

Prema podacima sa sajta Univerziteta Crne Gore, B.L.Đ. je diplomirala na podgoričkom Pravnom fakultetu 2007, a godinu dana kasnije magistrirala u Beogradu. Doktorat je, takođe u Beogradu, odbranila 2012. godine.

Ona trenutno predaje na predmetima Osnovi prava EU, Diplomatija i bezbednosne službe, Diplomatsko i konzularno pravo, Međunarodno humanitarno pravo, Evroatlantske integracije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.