Profesorka Popović: Iza napada na mene stoji Vučić, student-klevetnik Jakšić ima podršku vlasti…

5
Foto Igor Pavicevic

Profesorka Ekonosmkog fakulteta u Beogradu Danica Popović govorila je za Danas o radu i zaključcima Etičke komisije Ekonomskog fakulteta, kao i o centru iz kog potiču napadi na nju.

Popović je za Danas istakla da izveštaj Etičke komisije Ekonomskog fakulteta nedvosmisleno ukazuje da njen prevod udžbenika Dominika Salvatorea nije plagijat, a to je jedino za šta ju je, kako ga naziva “student-kleventnik Jakšić”, optužio.

Etička komisija predložila je da joj bude izrečena javna opomena jer nije istakla ulogu profesora Stojana Babića u novom izdanju udžbenika, a Popović je upitala zašto opomenu nije dobio i odgovorni urednik izadnja Branislav Boričić, jer je predgovor, u kojem je istaknuta uloga Babića, greškom kasnio mesec dana.

Stručna komisija formirana je nakon što je Etička komisija Ekonomskog fakulteta 2019. godine, na zahtev studenta tog fakulteta Aleksandra Jakšića, pokrenula postupak za utvrđivanje neakademskog ponašanja Danice Popović pod optužbom da je plagirala prevod knjige koji je ranije uradila.

“Jakšić me je prvo optužio da prodajem ispite, a kada je zbog te klevete, za koju nije uspeo da iskopa nijedan dokaz, niti da nađe ijednog svedoka, kažnjen strogim ukorom i javnom opomenom Etičke komisije tog fakulteta, prešao je na lažnu optužbu da sam plagirala prevod udžbenika”, tvrdi Popović i ističe da zna odakle te optužbe i napadi potiču.

“Iza napada na mene najpre stoji predsednik države Aleksandar Vučić, koji me je na televiziji optužio da šikaniram studenta Jakšića na predavanjima”, rekla je profesorka i dodala da Jakšić ima nedvosmislenu podršku vlasti, koju ona bespoštedno kritikuje.

5 KOMENTARA

  1. Nije te osudio Jaksic nego komisija, bas kao i nekog ministra, sto si pozdravila!

  2. Hvala profesorki na hrabrosti i zelji da se bori. Ovo drustvo pati od F dijagnoze jer od iste pati i korumpirana, lenja, troma, zla, osvetoljubiva, samoljubiva vlast u ovoj drzavi. Podrska.

Comments are closed.