Produžen pritvor Miroslavu Aleksiću…

0
screenshot/studio b/agape

“Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje da se produži pritvor do 30 dana nastavniku glume Miroslavu Miki Aleksiću”, navodi se u saopštenju Višeg suda, a prenosi Blic.

Kako je naglašeno, „Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 21.5.2021. godine donelo rešenje kojim je prema M.A produžilo pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a shodno članu 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku“.

Protiv navedenog rešenja, navodi se, osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja Apelacionom sudu u Beogradu.

Kako se navodi, osumnjičenom Aleksiću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela silovanje iz člana 178 stav 3 KZ u vezi sa stavom 1 KZ i dr.

Podsetimo, optužnica protiv Miroslava Aleksića podignuta je 21. aprila, a njemu je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih, navedeno je tada u saopštenju tužilaštva.