Produžen policijski čas u komšiluku: Severna Makedonija donela odluku o zadržavanju aktuelnih kovid mera

0

(Beta) – Vlada Severene Makedonije odlučila je danas da produži do 6. aprila polcijski čas ne teoritoriji cele države, koji počinje u 22.00 i traje do 5.00 narednog dana.

Ta odluka da se produži ograničavanje kretanje građana tokom noći kako bi se sprečilo ubrzano širenje kovid-19 doneta je na preporuku Komisije za zarazne bolesti.

“Vlada Severne Makedonije je po preporuci Komisije za zarazne bolesti donela odluku da produži meru zabrane i poseban režim kretanja građana na teritoriji cele zemlje, od 22.00 do 5.00, od danas do 6. aprila”, navodi se u saopštenju sa sednice vlade.

Polcijski čas je ponovo uveden 10. marta kako bi se posle zatvaranja ugostiteljskih objekata u 21.00 ograničilo kretanje i komunikacija mladih za koje je procenjeno da su najčešći prenosioci virusa, a ta odluka vlade u Skoplju važila je do danas, 22. marta. 

Kao mera za sprečavanje širenja koronavirusa polocijski čas je u Severnoj Makedoniji prvi put uveden 22. marta prošle godine, a ukinut je 27. maja, uz obrazloženje da je epidemija “pod kontrolom”.