Producentska kompanija Iervolino & Lady Bacardi Entertainment posle milanske izašla i na parisku berzu

  0
  Andrea Iervolino i Lady Monika Bacardi, foto: Dušan Atlagić

  Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE) je, nakon izlaska na milansku berzu 2019. godine, nedavno izlistana i na onoj u Parizu, i time postala prva italijanska producentska kompanija sa dvostrukim listingom na berzi. Izlazak na parisku berzu ima za cilj da privuče nove investitore koji bi učestvovali u budućim uspesima ILBE grupe, koja posluje na trenutno jednom od najbrže rastućih tržišta u Evropi u poslednjih nekoliko godina.

  „Očekivanja publike i njihove potrebe za video sadržajem ne prestaju da rastu, kao ni razvoj tehnologije u svrhu transformacije procesa produkcije, a glavni pokretač toga bila je kriza izazvana virusom Covid-19. Ovakav kontekst otvara nove mogućnosti za rast ILBE grupe, čija je produkcija uglavnom usmerena ka striming platformama i inovativnim kratkim formatima visokog kvaliteta. Idealni primer za to je animirani film Misija Arktik, koji je tokom perioda izolacije postao jedan od tri najgledanija naslova na Netflix-u u SAD, što nas je motivisalo da dodatno ubrzamo produkciju kratkometražnih nastavaka ovog filma – serijale Arktički drugari i Pafini sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi”, rekao je Andrea Iervolino, direktor i suosnivač producentske kompanije Iervolino & Lady Bacardi Entertainment i Iervolino Studios-a u Srbiji.

  Osnovana u Rimu 2011. godine, od strane Andree Iervolina i ledi Monike Bakardi, ILBE grupa bavi se kreiranjem i produkcijom medijskih sadržaja, poput filmova, TV emisija, web serijala i drugih formata, namenjenih distribuciji na digitalnim platformama. Od 2018. godine, ILBE grupa je akcenat stavila na produkciju sadržaja za globalno tržište, po uzoru na biznis modele glavnih holivudskih “igrača” i time ušla u novu fazu rasta, koja je rezultirala izlaskom na milansku berzu i prihodom od 120,7 miliona evra u 2020.

  Podsetimo, Iervolino & Lady Bacardi Entertainment je od juna 2020. godine, kada je osnovan ogranak ove kompanije u Srbiji (Iervolino Studios), u našu zemlju uložio više od 25 miliona evra, a u planu su dalja značajna ulaganja u infrastrukturu, razvoj i produkciju animiranih i drugih sadržaja.