Prodavali lažne PCR testove i falsifikovana dokumenta, naplaćivali od 100 do 800 evra: Uhapšena šestočlana grupa po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal

0
Beta - AP Photo/John Minchillo

Šest osoba uhapšeno je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su se udružili u kriminalnu grupu radi falsifikovanja ličnih dokumenata, ali i na desetine lažnih PCR testova, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

“Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, danas je lišeno slobode šest lica i to: M.P, M.M, S.G, L.B, S.I. i M.I, zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355. KZ”, saopštili su iz tužilaštva.

Kako navode, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila lica zainteresovana za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na KOVID-19.

Osumnjičeni su za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 evra po dokumentu.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičena lica biti privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal.