U subotu 28. decembra, sa početkom od 20 časova, svečano će biti otvorena jednodnevna prodajna izložba – Novogodišnji art market, u privatnom studiju mladih akademskih slikara u zgradi BIGZ-a na šestom spratu. Ujedno, to će biti i prilika da se po prvi put zaviri u njihov radni prostor.

Umetnici koji će izlagati su: Nina Puhar, Nebojša Hikaru, Živana Mijailović, Dimitrije Turudić, Jovana Jovanović, Luka Jendrišek, Sanja Momčilović, Marija Stanković, Strahinja Simić, Milena Kulić, Olga Đelošević, Andrea Moračanin i Katerina Bošković. Ovo im je prvi put da samoinicijativno i samostalno organizuju prodajnu izložbu.

Radovi koji će se naći na prodaji biće grafike i crteži malog i srednjeg formata: kolaži, akvareli, japanski street art, grafike.

Većina izlagača su svršeni studenti Likovne akademije Univerziteta umetnosti u Beogradu, sa smerova slikartvo i grafika, dok su pojedini na završnim godinama studija. Učestovali su u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Ovo je ujedno i doprinos promociji lokalne likovne scene umetnika mlađe generacije, ali i nezavisnog tržišta umetnina.

U okviru izložbe muziku će puštati DJ Nevena Jeremić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.