“Problem se ne rešava potpisom dva poslanika, već glasanjem njih 126”; “Požuri sa potpisima i ne brini za glasove u Skupštini”: Savo Manojlović i Bratislav Jugović o eksploataciji litijuma

0
Igor Pavićević (levo) - Printscreen/YouTube/Newsmax Adria (desno)

Direktor kampanje “Kreni-promeni” Savo Manojlović istako je da se problem ekspolatacije litijuma i potencijalne ekološke katastrofe neće rešiti tako što će dva poslanika potpisati inicijativu građana o zabrani eksploatacije litijuma na ulici.

“Problem će biti rešen tako što će 126 narodnih poslanika (od ukupno 250) glasati za ovu inicijativu u Narodnoj skupštini pre izbora”, rekao je Manojlović, a prenosi Danas.

Direktor kampanje “Kreni-promeni” se osvrnuo na vest da dva poslanika vladajuće Srpske napredne stranke nameravaju da potpišu narodnu inicijativu o zabrani ekploatacije litijuma u Srbiji koju pokreće “Kreni-promeni”.

Poslanik SNS u Skupštini Srbije Bratislav Jugović i član Glavnog odbora te stranke istakao je da narodna inicijativa da se zakonom zabraniti eksploatacija litijuma jeste prilika da se Manojlović i njegove pristalice uvere da većeg demokrate od Aleksandra Vučića u Srbiji nije bilo.

„Samo je važno da Manojlović požuri sa potpisima i neka ne brine za glasove 126 poslanika“, istakao je Jugović, a prenosi Danas.

Podsetimo, Jugović je ranije potvrdio da će svojim potpisom podržati tu inicijativu.

„Biću jedan od mnogobrojnih Čačana koji će podržati ovu inicijativu“, naveo je Jugović.

Uz njega, to će uraditi i jedan od osnivača SNS, narodni poslanik Ljubiša Stojimirović.

Stojmirović je naveo da je protiv Rio Tinta i “ostalih belosvetskih probisveta koji u Srbiju dolaze samo da bi zarad svoje koristi ovde napravili darmar i uništili životnu sredinu”.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime