“Problem bi pravili navijači Zvezde, oni ne bi držali distancu…”

0
YouTube screenshot/n1

 (Beta) – Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je danas da iz kovid bolnica medicinski radnici šalju molbe da se epidemiološke mere protiv korona virusa ne popuštaju.

Komentrišući utakmicu Milan-Zvezda, Tiodorović je televiziju Prva rekao da bi mogle da biti obezbedjene mere na utakmici, ali da to za sada “nije sigurno”.

“Organizatori utkamica bi mogli da obezbede pridržavanje mera, ali niko ne može da bude siguran da neće biti ispada. Sad smo u prelomnom trenutku i moramo paziti”, ocenio je on.

Veliki problem, kako je on napomenuo, predstavljaju navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda, jer oni ne bi držali fizičku distancu niti bi nosili zaštitne maske.

“Razum i iskustvo nam nalažu da moramo da budemo oprezni i da izdržimo”, dodao je on.

Na pitanje da li će na sednici Kriznog štaba biti predloga o produžetku radnog vremena ugostiteljskih objekata, Tiodorović je rekao da je Srbija već sa trenutnim merama za te objekte medju jedinima u Evropi.

“Kod nas su mere mnogo blaže nego u bilo kojoj Evropskoj zemlji gde su ugostiteljski objekti uglavnom zatvoreni”, kazao je on i dodao je važno da li je u pitanju rad do 20.00 ili 22.00, jer se ljudi se drugačije ponašaju “od osam – opuste se i zaborave na mere”.