Privremena zabrana za noćne klubove i diskoteke, od 2. avgusta i povlastice za vakcinisane u Crnoj Gori

0
Foto rofimedia/Vladyslav Yushynov / AlamyArchive: Alamy

Shodno ranijim najavama Ministarstva zdravlja Crne Gore koje je uporno pozivalo na poštovanje propisanih mera i upozorenja da će se one menjati u slučaju njihovog nepoštovanja, od danas će na snagu stupiti nove koje su privremenog karaktera, saznaju podgoričke Vijesti.

Od petka, 23. jula do ponedeljka, 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad noćnih klubova i diskoteka, kako na otvorenom, tako i na zatvorenom prostoru.

Zabranju se žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru.

Vijesti pišu da od 2. avgusta 2021. godine boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata neće biti omogućen bezuslovno.

U fokusu Uprave za inspekcijske poslove biće kontrola okupljanja na otvorenom i izvođenje muzike uživo u baštama lokala. Ukoliko se nastavi trend kršenja, razmotriće se njihovo ukidanje ili dodatno ograničavanje.

Direktor Instituta za javno zdravlja u Podgorici Igor Galić rekao je da se očekuje da će noćni klubovi i diskoteke, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, od 2. avgusta ponovo početi da rade, ali samo za one koji su u celosti vakcinisani ili su dobili prvu dozu, ili poseduju negativan pi-si-ar /PCR/ test ili dokaz da su preboljeli virus korona, odnosno da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa.

Prema njegovim rečima, ni u jednom od tih slučajeva ne prihvataju se ni brzi negativan antigenski test, niti test na antitela.

Galić je podsetio da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno od ranije.