Privedena dva člana biračkog odbora u severnoj Mitrovici zbog zloupotrebe službenog položaja

0
Foto Tanjug-AP

Državno tužilaštvo Kosova saopštilo je da su na biračkom mestu u školi “Sveti Sava” u severnom delu Kosovske Mitrovice pritvorena dva službena lica zbog zloupotrebe službenog položaja.

Privedeni su predsednik biračkog odbora i kontrolor reda u Osnovnoj školi “Sveti Sava” jer je, kako javlja dopisnik RTS, jedna žena glasala sa izvodom iz matične knjige rođenih.

“Ceo birački odbor je dozvolio tom licu da glasa, svi su potpisali i složili se da može da glasa. Međutim, prema neformalnim informacijama, posmatrači LDK su to prijavili direktno Centralnoj izbornoj komisiji i CIK je po službenoj dužnosti zvala tužilaštvo, policiju i uhapšeni su U.Ž. i T.V. kojima je određeno 24h pritvora. Sada treba da daju izjavu nadležnom sudiji koji će dalje odlučiti o merama”, potvrdio je za KoSSev posmatrač koalicije nevladinih organizacija Demokratija na delu i izvršni direktor Centra za zastupanje demokratske kulture Dušan Radaković.

Na Kosovu se održavaju parlamentarni izbori, glasanje je počelo u 7 časova. Pravo glasa ima 1.937.869 glasača, učestvuje 20 stranaka, četiri koalicije i jedan nezavisan kandidat iz redova bošnjačke zajednice. Za premijera Kosova šest kandidatura, pet iz albanske i jedan iz srpske zajednice.