“Uhapšen rođak porodice Đokić”: Priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu

0
Nedeljnik

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić je, kako prenose mediji, “njihov rođak”.

Prethodno jeministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio da je jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u ubistvu tročlane porodice Đokić u okolini Aleksinca privedena danas.

“Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dodjemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovalo u monstruoznom ubistvu porodice Đokić”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Ministar je rekao da je pronadjena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a na imanju koje je koristio osumnjičeni pronadjeni su još neki predmeti koji su, kako navodi Vulin, bili deo tog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, odredjeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

U saopštenju se navodi da će pripadnici MUP-a nastaviti dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela.

Nestanak tročlane porodice prijavljen je 28. septembra, a četiri dana kasnije pronadjena su njihova tela u selu Moravac u opštini Aleksinac.