Priveden Bojko Borisov

0
EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

(Beta) – Bugarska policija je uhapsila lidera stranke GERB i bivšeg premijera Bojka Borisova i nekoliko njegovih bivših saradnika, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali neki od zvaničnika GERB to demantuju.

Hapšenje je izvršeno u okviru sveobuhvatne istrage Evropskog tužilaštva u vezi sa čak 120 predmeta, navedeno je u saopštenju koje je prenela bugarska agencija BTA. 

Policija je pretresla više lokacija kako bi prikupila dokaze, a akcija je u toku, navelo je Ministarstvo.

Pored Borisova, uhapšen je bivši ministar finansija Vladislav Goranov, bivša predsednica Odbora za budžet i finansije Narodne skupštine Menda Stojanova i sadašnju savetnicu za medije GERB-a Sevdalina Arnaudova.

“Niko nije iznad zakona”, napisao je premijer Kiril Petkov kasnije na Fejsbuku, ne navodeći detalje.

Grupa članova i simpatizera GERB-a protestuje ispred kuće Bojka Borisova uz skandiranje “Ostavka!”, objavila je državna televizija.

Nacionalni koordinator GERB-a Nikola Nikolov rekao je za BTA da je nije tačna informacija MUP-a da su Borisov i pripadnici GERB-a uhapšeni. I poslanica GERB-a Desislava Atanasova rekla je za BTV da Borisov nije uhapšen i da se nalazi u svojoj kući, te je tražila ostavku ministra unutrašnjih poslova Bojka Raškova.