Priveden bivši šef Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore: Sumanja se da je odobrio nezakonito snimanje i praćenje više osoba

0

(Beta) – Pripadnici specijalnog policijskog odeljenja priveli su jutros bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Peruničića, potvrđeno je portalu Pobjeda iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Peruničić je priveden po nalogu SDT-a, koje je protiv njega pokrenulo istragu nakon što je prošle srede u večernjim satima pronađen prislušni aparat za koji iz ANB-a sumnjaju da je postavljen u periodu dok je on bio direktor tajne službe.

Za sada nije poznato da li je uređaj bio aktivan i ko je prisluškivao tužioce.

Bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbednost i bivšem agentu tajne pratnje Srđi Pavićeviću već se sudi zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba.

Odlukom sudije podgoričkog Višeg suda Dragice Vuković, a uvažavajući predlog branilaca optuženima Peruničiću i Pavićeviću se sudi iza zatvorenih vrata.

Iz SDT-a za sada ne žele da zvanično govore o ovom slučaju, prenosi Pobjeda, ali su najavili da će organizovati konferenciju za medije.