“Prisutnost britanskog soja korone u ukupnom broju novozaraženih oko 30 odsto …”

0
Printscreen/YouTube/RTS

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da su procene da je od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji “prisutnost britanskoj soja u toj populaciji oko 30 odsto”.

Odgovarajući na pitanje novinara u Vranju o mogućem uvođenju policijskog časa, Tiodorović je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba predložio mere za koje smatra da bi najbrže zaustavile širenje zaraze.

“Mi ne zagovaramo uvođenje policijskog časa, mi smo predložili mere, a te mere su takvog intenziteta i značaja da govore o tome da je nephodno uvesti vanredno stanje. Međutim, dobro znate da vanredno stanje može da proglasi Narodna skupština i to je postupak i procedura koja može da potraje”, rekao je dr Tiodorović, a prenosi Blic.

Najvažnije je, ističe, sprovesti mere koje će omogućiti da se potpuno kontroliše epidemiološka situacija i da se onemoguće kontakti između ljudi kako bi se širenje virusa prekinulo.

“Ovo je trenutak da preuzmemo sve mere kako bismo smanjili kontakte potpuno i da onemogućimo dalje širenje infekcije”, zaključio je dr Tiodorović.