Privremene vlasti u Prištini noćas su, posle ponoći, poslale obaveštenje da zabranjuju ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, prenosi RTS.

Ministar Udovičić je danas trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa mladima i podeli im stipendije i potom obiđe Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku.

Kako se navodi u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, vlasti privremenih insitucija u Prištini bez ikakvog povoda i obrazloženja zabranile su njegovu posetu.

„Njegov boravak na KiM uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine“, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

U saopštenju se navodi da najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara.

Dodaje se da zabraniti ministru sporta da poseti decu nije samo pokušaj da mu se onemogući da obavlja svoj posao, već i anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima.

Uprkos tome, sve ove barijere i zabrane neće nas sprečiti da nastavimo da pomažemo našem narodu u južnoj pokrajini i još snažnije i odlučnije ćemo se zalagati da gradimo sigurniju i bolju budućnost za njihov ostanak i opstanak na Kosovu i Metohi, navodi direktor Kancelarije za KiM.

„Poseta ministru Udovičiću najavljena je u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posetama i na vreme. O ovom, još jednom u nizu, bahatom ponašanju Prištine, koja krši sve sporazume, obavestićemo i sve nadležne međunarodne institicije“, ističe se u saopštenju.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-492-od-17-juna/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik-poklon-lupen/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-poklon-lupen/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.