Glumac Hju Grant i novinar Pirs Morgan poslednjih nekoliko sati pred početak izbora u Velikoj Britaniji proveli su vređajući jedan drugog na Tviteru. Njih dvojica su, istina, pristalice različitih političkih opcija, Grant je nedavno čak posećivao Britance kako bi ih ubedio da ne glasaju za Borisa Džonsona, ali je ova svađa bila podstaknuta i njihovim ličnim sukobima od ranije.

Čarku je započeo Morgan, trenutno voditelj Good Morning Britain, koji je na Tviteru reagovao na glasno zalaganje Hjua Granta i njegovog kolege Stiva Kugana u korist laburista.

Morgan je doslovno napisao: „Koga zabole šta Kugan i Grant imaju da kažu o ovim izborima? Iskreno, zapanjujuća pompeznost ovih klovnova koji pokušavaju da unište demokratiju je gora od neke parodije.“

Grant mu, naravno, nije ostao dužan, pa je u svom odgovoru na društvenoj mreži pomenuo čuveni skandal sa hakovanjem telefona poznatih ličnosti koji se dogodio u britanskom listu Dejli miror koji je devet godina, do 2004, uređivao upravo Morgan.

„Promenio si se“, napisao mu je Grant. „Nekada si baš mario za to šta glumci imaju da kažu o tome što je list koji si uređivao prisluškivao telefon Najdžela Hejversa godinama dok mu je žena umirala od raka.“

Morgan je Grantu odgovorio da nijedan novinar koji je radio u Dejli miroru nikada nije optužen ili osuđen za prisluškivanje.

„TI, sa druge strane, imaš kriminalni dosije zbog nepriličnog ponašanja sa prostitutkom u Holivudu. Tako da ti predlažem da skineš svoj oreol, ‘Sveti’ Hju“, dodao je Morgan.

Prepirka se nastavila, a Morgan je čak u nekom trenutku tvitnuo i Grantovu fotografiju iz zatvora uslikanu kada je 1995. godine uhapšen zbog „nepriličnog ponašanja“ na javnom mestu sa seksualnom radnicom. Grant je potom završio prepisku kada je ispod slike stavio link do teksta objavljenog na Gardijanu o tome da je Najdžel Hejvers pristao na novčanu odštetu od Miror grupe u čijem je vlasništvu Dejli miror.

Hju Grant je inače bio jedna od brojnih poznatih ličnosti koje su tužile Dejli miror zbog prisluškivanja, a otada je promoter kampanje Hacked Off protiv nesavesnih novinarskih praksi.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.