“Pripadnik srpske paravojne formacije, bivši ruski špijun, žigolo” i ubica osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu: Ko je “Igor the Russian”, Srbin sa više od 20 različitih identiteta

0
Antonio García / AFP / Profimedia

(Beta-AFP) – Srpski državljanin Norbert Feher poznatiji kao “Igor Rus”, koji je već osuđen u Španiji i Italiji, danas je osuđen na doživotni zatvor za tri ubistva počinjena 2017. godine u Španiji, saopštio je sud.

Opisan u španskim medijima kao bivše vojno lice, Feher je osuđen za ubistvo jednog poljoprivrednika i dvojice pripadnika Civilne garde u decembru 2017. godine u Teruelu na severoistoku Španije.

Lokalni sud je naveo da će Feher imati mogućnost smanjenja kazne tek posle 30 godina boravka iza rešetaka. Pored zatvora, moraće da plati više od tri miliona evra odštete porodicama žrtava.

Optuženi, ocenjen kao izuzetno opasan, na suđenju je bio u zaključanom boksu, a tako je prisustvovao i prethodnom suđenju u januaru 2020.

Tada mu se sudilo za napad na čuvare zatvora tokom njegovog transfera u drugi zatvor. Napao je četvoricu čuvara oštrim komadom podne pločice. Feher je 2020. osuđen na 21 godinu zatvora za dva pokušaja ubistva 2017. godine.

Nekoliko meseci pre toga, u Italiji je pokrenuta potraga za njim jer je optužen za ubistvo barmena i policijskog dobrovoljca na severoistoku zemlje. U tom predmetu osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor.

Koristeći više od 20 različitih identiteta, Feher se u Italiji i Španji predstavljao kao pripadnik srpske paravojne formacije, bivši ruski špijun primoran na izgnanstvo ili kao bivši žigolo, preneo je list Pais.