Pripadnik “Levijatana” koji je kolima uleteo u centar za migrante osuđen na osam meseci zatvora

0

Obrenovčanin Filip Radovanović (20), koji je 6. maja automobilom uleteo u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, priznao je krivicu i osuđen je pravnosnažno na osam meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja, prenosi Blic.

“Osuđen je pravnosnažno nakon što je priznao krivicu i zaključio Sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Obrenovcu. Sporazum je potvrdio Osnovni sud u Obrenovcu i on je u petak pušten iz pritvora u kome je bio skoro mesec dana”, kaže za Blic Danijela Sinđelić, portparol Osnovnog javnog tužilašta u Obrenovcu.

Sinđelić objašnjava da su u istrazi saslušani osumnjičeni, svedoci. Obavljeno i neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, koji je u mometnu izvršenja krivičnog dela, bio pod uticajem alkohola.

Veštačenje je pokazalo da je bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno. U istrazi je takođe utvrđeno da nema elemenat napada na službena lica jer niko od svedoka nije imao taj status.

Radovanović je bio u pritvoru od 11. maja, ali i dva dana tokom zadržavanja, pa je već odslužio skoro mesec dana kazne.

Radovanović, poznat i kao član pokreta “Levijatan” uhapšen je 6. maja uveče, nakon što je automobilom uleteo u Prihvatni centar u Obrenovcu, a sve je prenosio na društvenim mrežama. Dva dana kasnije, saslušan je u tužilaštvu, i priznao je da je upao u centar za migrante, ali da se bahato ponašaju, zbog čega su meštani u strahu, Takođe je naveo da ga je razbesnelo to što su migranti dobacivali njegovoj devojci. Tužilaštvo je predložilo da mu se odredio pritvor, što Osnovni sud u Obrenovcu nije prihvatio pa se Radovanović našao na slobodi. Tužilaštvo se žalilo na tu odluku sudije za prethodni postupak, pa je Radovanoviću 11. maja određen pritvor u kome je bio do 5. juna.