Pripadnik američke mornarice pokušao je da pristupi zdravstvenom kartonu predsednika Džoa Bajdena „iz radoznalosti“, ali nije uspeo, saopštila je mornarica.

Mornarica je u saopštenju navela da je u februaru obaveštena da je mornar pokušao da pretraži „Džo Bajden“ u vojnom sistemu elektronskih zdravstvenih kartona.

Zvaničnik američke odbrane, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je mornar pokušao da pristupi zapisima tri puta u roku od nekoliko sati.

„Zapis kome je mornar pristupio nije bio elektronski zapis predsednika Sjedinjenih Država…(Sistem) je bezbedan ni u jednom trenutku nisu bili kompromitovani predsednikovi lični podaci“, dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

Kolega sa posla prijavio je pokušaj mornara i mornarica je završila istragu u aprilu. Mornar je administrativno kažnjen, ali je i dalje u mornarici.

Bajden se bori protiv kritika nekih demokrata da mu nedostaje mentalna oštrina da se kandiduje protiv Trampa na predsedničkim izborima 5. novembra.

Bajden je, međutim, rekao da neće odustati od svoje kampanje, rekavši za MSNBC telefonom u ponedeljak da „ne ide nigde“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.