Mart ove godine bio je buran za Kraljevsku porodicu, pre svega za princezu od Velsa. Sve zbog one loše obrađene fotografije, koja je pokrenula lavinu teorija zavera i stavila veliki upitnik na stanje (i postojanje) princeze Kejt. Onda su se svi pokrili ušima i zapitali gde nam je empatija, kada je princeza od Velsa objavila u video poruci da boluje od raka. Onda se sve stišalo.

Prošlog vikenda, na rođendanu kralja Čarlsa na paradi, „Trooping the Colour“, Kejt Midlton pojavila se prvu put u javnosti, prvi put od onih loših vesti koje su postidele mnoge. Pre tog zvaničkog pojavljivanja princeza od Velsa je u pisanoj izjavi navela kako teče njen oporavak i najavila svoje prvo zvanično pojavljivanje. U krem sakou, farmerkama i beloj majici okružena zelenilom, lišćem i žbunovima oko sebe, ispred jednog velikog, starog drveta – tom ležrnom slikom, koja je vrlo brzo preplavila društvene mreže i usijala sve telefone, Kejt se prvi put obratila.

„Dobro napredujem, ali kao što će svako ko prolazi kroz hemoterapiju znati, ima dobrih i loših dana. Onih loših dana osećate se slabo, umorno i morate da dozvolite svom telu da se odmara. Ali u dobrim danima, kada se osećate jačim, želite da se osećate dobro”, navodi se u izjavi.

„Moje lečenje je u toku i trajaće još nekoliko meseci“, navela je pirnceza od Velsa. „Radujem se što ću ovog vikenda prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi sa svojom porodicom i nadam se da ću se pridružiti na još nekoliko javnih skupova tokom leta, ali isto tako znajući da se još nisam potpuno oporavila.“

Potom je usledilo slavlje i konačno, ono što su svi željno iščekivali – princeza Kejt.

U beloj Dženi Pekam haljini, sa prugastim kajšem i raskošnom mašnom blizu vrata, i Filip Tresi šeširu, zajdno sa svojom decom – Džordž, Šarlot i Luis – u kočiji pristigla je princeza od Velsa do Bakigamske palate na proslavu rođendana kralja Čarla. U svedenim i usklađenim tonovima, kao i obično, pridružila se ostatku kraljevske porodice na balkonu palate.

Tom porodičnom slikom sa balkona poslali su jasnu poruku javnosti. “Strogo kontorolisanim i harmoničnim” izgledom, kako opisuju neki izvori, poslali su poruku ujedinjenosti. Oni svojim pojavljivanjem nijednim potezom, osmehom ili bilo čim drugim nisu pokazali strah i zabrinustost, već sigurnost u to da će sve biti u redu.

Od početka njihovg braka, Kejt je kroz svoju garderoba pokazivala usklađenost tradicije i modernog, Iako je uvek bila ona mirnija princeza, svedenija, oko koje nikad nije bilo puno buke i koja je uvek  pratila i poštovala sve kraljevske protokole, na veoma prefinjen način kroz odeću umela je da uskladi street art bredndove sa brendovima visoke mode. Sa činjenicom da do ovog momenta javnost nije imala nikakve informacije o princezinom stanju i sa činjenicom da je ona i dalje u procesu oporavka, svi pogledi javnosti bili su usmereni ka njoj. Znajući to njeni stilisti su bili veoma pažljivi i obazrivi na odabir odevne kombinacije.

Kejt se odlučila za belu boju, koja sama po sebi ima već poznato značenje – novi početak, ponovno rođenje, pročišćenje. Odabrala je Dženi Pekam i Filip Tresi, oba brenda koje je često nosila ranije,  koji pripaduju britanskom modnom establišmentu. Haljina za koju se odlučila je izgleda bila prerađena, jer je baš nju nosila 2023. godine u Bakingemskoj palati pre krunisanja kralja Čarlsa, a sada izgleda kraće nego tad.

Dženi Pekam je bio izbor jer predstavlja “najpouzdanijeg” dizajnera princeze Kejt. Nakon svakog izalaska iz bolnice, nakon svakog porođaja, princeza od Velsa je nosila haljinu spomenute dizajnerke. Kako su to veoma „intimni i važni trenuci u princezinom životu, odluka da se Kejt okrene Dženi je bila potpuno prirodna“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.