Prince nije mario za standarde i formate. Kao niko do tada, već je na svoja prva tri albuma načinjao teme seksualnosti, požude, neobuzdane strasti, stavljajući u istu ravan bele i crne, Beatlese i Stonese, strejt i gej glorifikujući ravnopravnost i individualizam, stvari kojih se svaki establišment plaši. Bilo je neophodno da prođe neko vreme kako u Princeu sazreo autor sposoban da prepozna svoje talente.

Iz najproduktivnije faze rada (između 1982. i 1987. godine) dolaze pesme zastupljene na još jednom esencijalnom izdanju nazvanom „Originals“. Prince je voleo da piše za druge izvođače naročito ako ih je, na sebi svojstven način, osećao.

U saradnji sa The Prince Estate, Warner Records predstavlja album sa pesmama koje je Prince napisao za druge, prethodno ih snimivši kao demo verzije. Neke od njih su omiljene među Princeovim fanovima („Sex Shooter“ – Apollonia 6, „Make-up – Vanity 6, 100 MPH – Mazarati); pojedine su postigle fantastičan uspeh („Youžre My Love“ – Kenny Rogers, „The Glamorous Life“ – Sheila E, „Love… Thy Will Be Done“ – Martika, „Nothing Compares 2 U“ – Sinead O Connor). Jednu od njih upoznajemo prvi put u izvođenju autora lično. Reč je pesmi „Manic Monday“ napisanu za grupu The Bangles.

„Prince – Originals“ je definitivno mnogo više od posthumne kolekcije demo snimaka. Za razliku od nekih drugih, srodnih izdanja, ovo odiše ekstravagancijom koja krasi samo velike artiste poput Njegovog veličanstva u čizmicama sa visokom petom.

(Dostupno na: www.mascom.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.