Princ Vilijam je bio teško pogođen virusom: “Imao teškoće sa disanjem i tada su svi oko njega dosta paničili”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Britanski princ Vilijam, drugi u naslednom redu za britansku krunu, bio je inficiran korona virusom u aprilu i imao je teškoće sa disanjem, piše danas list San.

Prema tabloidu 38-ogodišnji princ nije želeo da kaže da se zarazio zato što su se “važnije stvari tada dešavale i nije hteo nikoga da zabrinjava”.

U skladu sa uputstvima vlade Vilijam se tada izolovao u porodičnoj kući u Norfolku na istoku Engleske ali se trudio da održi svoje zakazane obaveze telefonom ili preko video konferencije.

Nije dato nikakvo objašnjenje zašto kraljevska porodica nije javila o tome da je inficiran, za razliku od princa Čarlsa, sina kraljice Elizabete i prestolonaslednika, o čemu je javila njegova služba 25. marta.

Princ Čarls, koji je imao lake simptome tada se izolovao na nedelju dana u svojoj rezidenciji u Škotskoj sa suprugom Kamilom, javljeno je iz Klarens hausa u saopštenju, i nastavio da radi na daljinu kao i obično.

Međutim, prema listu San, Vilijam je bio dosta teško pogođen virusom. To ga je stvarno nokautiralo, rekao je jedan neimenovani izvor za list dodajući da je “u jednom trenutku imao teškoće sa disanjem i tada su svi oko njega dosta paničili”.

Veliku Britaniju, najteže pogođenu zemlju pandemijom u Evropi sa 46.555 umrlih sada je punom snagom zahvatio drugi talas epidemije. Engleska se priprema da u četvrtak udje u novu izolaciju, kao što je već uradio Vels.