Britanski princ Hari izjavio je da je odstupio od kraljevskih dužnosti zbog „toksičnih“ britanskih medija koji su mu uništavali mentalno zdravlje, dodavši da nije okrenuo leđa služenju narodu.

Prošle nedelje, Bakingemska palata objavila je da su unuk kraljice Elizabete i njegova američka supruga Megan, raskinuli s kraljevskom porodicom, da se neće vratiti kao radni članovi te da će izgubiti svoja pokroviteljstva.

Hari (36) i Megan (39), šokirali su monarhiju u januaru 2020. godine kad su najavili svoju nameru da odstupe od svojih kraljevskih dužnosti i upuste se u novi život preko Atlantika.

„Nikad nismo okrenuli leđa. Povukli smo se, radije nego što smo odstupili, bilo je to vrlo teško okruženje, kao što je to mnogo ljudi imalo priliku da vidi“, rekao je Hari u intervjuu s Džejmsom Kordenom, domaćinom „Late Late Show“ u SAD-u.

„Svi znamo kakvi mogu biti britanski mediji, i to je uništavalo moje mentalno zdravlje, mislio sam da je to vrlo toksično. Tako da sam učinio što bi svaki suprug i otac učinio, izbavio sam svoju porodicu odande“, kazao je princ Hari, prenosi N1.

Pre nego što su se preselili u Kaliforniju, par se žalio na to kako britanski tabloidi tretiraju Megan, čiji je otac belac, a majka Afroamerikanka, zbog čega je, po njihovom mišljenju, došlo do maltretiranja ili rasizma.

Ranije ovog meseca, Megan je uspešno tužila jedan tabloid zbog kršenja privatnosti objavljivanjem isečaka pisma koje je napisala svom ocu, dok je prošli mesec Hari dobio slučaj protiv istih novina koje su tvrdile da je okrenuo leđa vojsci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.