Princ Hari: “Izgubio sam majku i sada vidim da i moja supruga postaje žrtva nekih moćnih sila”

0
Profimedia

Megan Markl, supruga britanskog princa Harija, tužila je tabloid “Mail on Sunday” jer je objavio privatno pismo, što je “protivzakonito”, rekli su njeni advokati. Princ je podsetio šta se dešava kada neko za tabloide postane roba i ukazao na smrt svoje majke.

Advokatska kancelarija “Šilings” saopštila je da je objavljivanje pisma “kampanja medijske grupe da objavi lažne i hotimično štetne priče o Megan Markl i njenom suprugu”, prenosi N1.

Portparol lista “Mail on Sunday” nije bio dostupan za komentar.

“Šilings” je objavio da troškove pravnog postupka plaćaju privatno vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, što je titula koju nose princ Hari i Megan.

Princ Hari je u obrazloženju podizanja tužbe rekao je da je njegova supruga “postala najnovija žrtva britanskih tabloida koji vode kampanje protiv pojedinaca ne razmišljajući o posledicama”. Podsetio je na svoju majku, rekavši da je već bio svedok tome šta se događa kada ljudi koje voli postanu žrtve do te mere da su “roba” i da ih drugi više ne posmatraju kao stvarnu osobu.

“Izgubio sam majku i sada vidim da i moja supruga postaje žrtva nekih moćnih sila”, rekao je Hari.

Princeza Dajana poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. kada su paparaci namotorima jurili za vozilom u kojem se nalazila sa svojim tadašnjim partnerom.