Princ Hari i Megan Markl odali počast princu Filipu: U javnosti nagađanja da li će par doći na sahranu u Veliku Britaniju

0
Foto Profimedia

Princ Hari i supruga Megan Markl odali su počast princu Filipu, koji je preminuo u petak, na stranici njihove organizacije Arčvel, dok traju nagađanja o tome hoće li par doći na sahranu u Veliku Britaniju.

Na tamnoj pozadini je belim slovima ispisano “U spomen na njegovo kraljevsko visočanstvo, vojvodu od Edinburga 1921-2021” na stranici Arčvela, dobrotvorne organizacije koju su Hari i Megan osnovali prošle godine, prenosi Jutarnji list.

Princ Filip mirno je u 99. godini preminuo u dvorcu Vindzoru kod Londona.

Objava njegove smrti podstakla je nagađanja medija o tome hoće li njegov unuk princ Hari, koji živi sa suprugom Megan Markl u Los Anđelesu, biti na poslednjem ispraćaju u Britaniji.

Odnosi princa Filipa sa starijim sinom i Harijevim ocem Čarslom su često bili napeti.

Princ Harri i Megan Markl, koji su pre godinu dana najavili da se povlače iz kraljevske porodice, u martu su dali intervju Opri Vinfri koji je potresao britansku kraljevsku porodicu i odjeknuo u Velikoj Britaniji.

Par je spomenuo rasizam nekih članova kraljevske porodice koji su govorili o boji kože njihovog nerođenog deteta, ali su nakon snimanja rekli da se ne radi o kraljici ni o njenom suprugu.