Očekuje se da će vojvoda od Edinburga provesti još nekoliko dana u bolnici, gde se leči od infekcije, saopštila je Bakingemska palata.

Princ Filip, 99, primljen je u bolnicu kralja Edvarda VII u centralnom Londonu pre nedelju dana iz „mera predostrožnosti“ i zbog „posmatranja i odmora“ nakon što mu je pozlilo u zamku Vindzor.

Bakingemska palata je saopšrila da vojvoda od Edinburga ostaje u bolnici kralja Edvarda VII gde mu je ukazana lekarska pomoć zbog infekcije, prenosi Gardijan.

„Prijatno mu je i reaguje na lečenje, ali se ne očekuje da napusti bolnicu nekoliko dana“, navedeno je bez iznošenja drugih detalja.

Tačan razlog njegovog prijema nije otkriven, ali se kaže da nije povezan sa koronavirusom. I on i kraljica dobili su vakcine u januaru.

Filip je automobilom putovao do bolnice i ušao bez pomoći.

Princ Vilijam, upitan u ponedeljak o svom dedi, rekao je: „Dobro je. Paze na njega “, i namignuo je.

Vojvodu je u subotu posetio sin Čarls, princa od Velsa.

Čarls je proveo 30 minuta u bolnici i otišao je bez ikakvog komentara. Pravila kovid bolnice su dozvoljavaju posetu jedne osobe „u izuzetnim okolnostima“.

Čarls oca nije video od pre Božića, a izvor je rekao: „Vojvoda je bio u bolnici nekoliko dana duže nego što se očekivalo i princ je jednostavno želeo da ode da ga vidi.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.