Princ Endru ne sarađuje s FBI: Obećao je da će pomoći u slučaju protiv Džefrija Epstajna, a sada izbegava pozive

0
Foto: Profimedia

Princ Endru ne sarađuje s FBI-em u istrazi o osuđivanom Džefriju Epstajnu, koji je preminuo u ćeliji njujorškog zatvora čekajući suđenje za seksualnu trgovinu maloletnicama, iako je ranije najavljivao da će pomoći u tom slučaju, rekao je američki tužilac.

Britanski princ tvrdi da nije imao polne odnose sa 17-godišnjom devojkom koju mu je “nabacio” Epstajn, a koja ga je optužila za to da je znao za sva Epstajnova nedela.

Njujorški advokat Džefri Berman, koji je vodio istragu o mogućem saučesnicima, rekao je da princ Endru još nije odgovorio na zahtev FBI-ja.

“Do danas princ Endru nije nimalo sarađivao”, rekao je Berman.

On je dodao da inače ne bi komentarisao da li pojedinci sarađuju, ali je napravio izuzetak u prinčevom slučaju jer je on sam ponudio pomoć.

“Pošteno je da javnost zna da li je princ Endru ispunio svoje javno obećanje”, rekao je Berman.

Drugi sin kraljice Elizabete II bio je prisiljen da se povuče s kraljevskih dužnosti jer je izazvao ogorčenost javnosti posle intervjua za BBC krajem prošle godine, u kojemu je branio svoje prijateljstvo s Epstajnom.

“Džefri Epstajn nije mogao da radi to što je radio bez pomoći drugih i uveravam vas da istraga ide dalje”, rekao je Berman.