“Primitivizam i prostakluk govore o njoj, a i o onima koji su je tu postavili”: Vučić o poruci Marije Zaharove

2
Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, reagujući na poruku Marije Zaharove, portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije, da je “podsvest čudo”, i da ona “najviše govori o sebi”.

“Primitivizam i prostakluk koji je pokazala govori o njoj, a bogami i o onima koji su je tu postavili. Neka se oni bave time, ja da joj odgovaram neću.”

Za Zaharovu se smatra da je žena od poverenja šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, za kojeg je predsednik Vučić doskora imao samo reči hvale.

Ona je, na poziv srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića, pre dva leta boravila i u Guči, gde se obratila saborašima i – naravno – probala svadbarski kupus.

Dačić je tada, u ulozi domaćina, rekao da je ona najdraži gost koga je doveo u Guču.

“Nije mi verovala koliko je popularna i poštovana u Srbiji”, rekao je tada Dačić.   

Podsetimo, Zaharova je kasno sinoć na Fejsbuku objavila dve fotografije, jednu ispod druge. Prva je slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ovalnom kabinetu, dok sedi na stolici ispred velikog stola za kojim je predsednik SAD Donald Tramp, a druga je slika iz poznate scene filma ‘Niske strasti’ u kojoj glumica Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu na ispitivanju u policiji.

“Ako su vas pozvali u Belu kuću, a stolicu postavili kao da ste na saslušanju, sedite kao na slici broj 2. Bez obzira ko ste. Verujte mi”, napisala je Zaharova.

Prvi joj je uzvratio Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

On je na Tviteru napisao da Vučić nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni u Beloj kući, a da je na prijem kod ruskog predsednika Vladimira Putina čekao i po sat i po vremena. Đurić je objavio i slike koje je Zaharova “pustila” na svoj Fejsbuk.

2 KOMENTARA

  1. Промисквитет српске спољне политике постаје уочљив на многим политичким адресама. Примедбе да се управо то догађа, наилазе на салве грубих осуда, са ове стране, која се управо дави у шампањцу сопствених победа. Простаклук Марије, жаљење Ердогана, протест амбасадора ПЛО, саблажњавање у ЕУ над потезима Србије, … граде будућу неизвесност спољнополитичког пута Србије у сврставању са онима (САД), који су распарчали сваки облик организоване државе у којој су Срби уградили своје животе, да би се данас бавили и самом Србијом. Буде ли се овим тоном одговарало на сваку од ових адреса, а и на све остале које ће се недвосмислено појавити, над Србијом ће се надвити мркли (дипломатски) мрак, а тада ће слављење победа под њим бити небитно.

  2. kad av av govori o prostakluku političara onda je zaista došao smak sveta i nema dalje

Comments are closed.