Nosilac izborne liste „Metla 2020“ i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je za N1 da je rezultat te liste na parlamentarnim izborima razočaravajuć, mada ne isključuje mogućnost da se „Metla“ ipak nađe u parlamentu.

Koalicija „Metla 2020“ najavljivala je u kampanji da će „počistiti Srbiju“, a Jovanović u izjavi za N1 konstatuje da je vladajuća koalicija, kada se pogledaju preliminarni rezultati izbora, „počistila mnoge“.

„Prilično razočaravajući rezultat, ali sve ovo kad gledam, politička scena Srbije je počišćena“, kazao je Jovanović, ali je dodao i da ne veruje da parlament u kojem su dve vladajuće stranke i jedna mlada opoziciona stranka, može dugo da traje.

Kazao je ipak da bi voleo da sačeka konačne rezultate, jer podaci koje dobijaju od kontrolora na terenu pokazuju da je „Metla 2020“ u najvećim gradovima iznad cenzusa.

Osvrnuo se i na situaciju u Šapcu, gde se lista DSS-a koja podržava aktuelnog gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, bori za cenzus. Rekao je i da je vlast u Šapcu na klackalici, i da se zasad u gradu još drži, ali je u ruralnijim delovima „počišćena“.

Ukoliko se ništa ne promeni, i „Metla 2020“ ostane ispod cenzusa, Jovanović je rekao da prvi cilj te organizacije – da postanu parlamentarna snaga – nije ispunjen. Poručuje i da je posle svega, na opoziciji da stavi prst na čelo.

Komentar(1)

  1. Bobby
    22. juna 2020. 08:36

    "Poručuje i da je posle svega, na opoziciji da stavi prst na čelo." ! Принципијелни део опозиције је одавно ставио прст на чело и препоручио ти шта да чиниш. Ти си се још једном изглупирао и ући ћеш у Скупштину само ако те "газда Србије" својим инжињерингом у њу уведе. Било како било, оно што је порука бојкота пре избора била је да је прст на чело одавно стављен, да услова за фер и демократске изборе нема и да је једини начин да се то измени је бојкот. Ти то ниси прихватио и сада би да још неко ко није био глуп као ти, "ставља прст на чело" ! Прст на чело, пре света, треба да ставиш ти и сви они са: 0,2, 0,.3, 1,1, 2,4 и слични "проценташи" који сте својим изласком спознали да сте "почишћени", уместо да сте својим неизласком, сви скуп, дали дефинитиван печат нелегитимности ових избора. А ти сада стављај прст на чело, вероватно као и прошли пут када си стигао до 1%, нема проблема, имаш времена, све је то један процес у свету у коме ти живиш, живот ваљда траје 300 година ? Нема проблема, са једно два следећа мандата напредњака, доспећеш ти до скупштинске клупе, само је питање, да ли ће бити Србије.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.