Prija Dogra objavila ko čini novi Warner Bros. Discovery Tim u Evropi, Africi i na Bliskom Istoku

  0

  Warner Bros. Discovery je danas objavio da je osnovan tim rukovodilaca koji će raditi sa Prijom Dogrom, predsednicom i generalnom direktorom za Evropu, Afriku i Bliski istok (EMEA) nakon pokretanja nove, vrhunske globalne kompanije za zabavu u aprilu 2022. godine.

  Prija Dogra, predsednica i generalna direktorka za EMEA rekla je: „Moj fokus je bio da izgradim viši tim koji koristi i balansira iskustvo, perspektivu i talenat iz preduzeća Discovery i WarnerMedia. Svaki lider će biti odgovoran za nastavak neophodnih tranzicija u nove načine distribucije i nove oblike rasta, kao i za integraciju naše dve organizacije u jedan tim, sa jednom jasnom strategijom i zajedničkom kulturom poštovanja.”

  Sledeći rukovodioci biće odgovorni za kombinovane poslove kompanije Warner Bros. Discovery na svojim teritorijama i raditi u bliskoj koordinaciji sa globalnim funkcijama kompanije u okviru Streaming, Sport, US Programming i Studio i za svaku liniju poslovanja, razvijajući strategije specifične za teritoriju kako bi podstakli rast i efikasnost.

  Alesandro Araimo postaje generalni director za Italiju, Španiju i Portugal. Prethodno je bio EVP i generalni direktor za Discovery u Italiji.

  Pjer Branko postaje generalni direktor za Francusku, Beneluks i Afriku. Prethodno je bio državni menadžer za WarnerMedia u Francuskoj, Beneluksu, na Bliskom istoku i u Africi i šef filijala i prodaje oglasa za EMEA.

  Džejmi Kuk postaje generalni direktor za CIE, Baltik, Bliski istok, Mediteran i Tursku. Prethodno je bio državni menadžer za Discovery širom CIE i Bliskog istoka i Afrike.

  Hanes Hajelman postaje generalni direktor za Nemačku, Austriju i Švajcarsku. Prethodno je bio EVP programiranja za WarnerMedia širom EMEA.

  Antonio Ruiz postaje generalni direktor za UK i Irsku. Prethodno je bio generalni direktor za Discovery u Španiji, Francuskoj i Portugalu.

  Kristina Sulebak postaje generalni direktor za Nordics. Prethodno je bila generalni direktor za HBO Max širom Evrope.

  Drugi rukovodioci koji će biti deo liderskog tima Prije Dogre i koji će sarađivati sa generalnim direktorima širom regiona su:

  Vanesa Brukman nastavlja kao SVP za decu i porodicu za EMEA i preuzima odgovornost za Adult Swim širom EMEA sa dvostrukom linijom izveštavanja Majklu Uvelinu, koji vodi Cartoon Network, Adult Swim i Boomerang.

  Antoni Rut ostaje na svojoj funkciji za originalnu produkciju za HBO Max širom EMEA, kao i originalnu produkciju za opšte zabavne kanale VM u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji.

  Ragnhild Torbek ostaje na svojoj funkciji za programiranje i akvizicije za HBO Max za EMEA.

  Mirijam Lopez-Otazu ostaje na svojoj funkciji za vođenje investicija, planiranje i određivanje prioriteta za Discovery linearne kanale i Discovery+ blisko sarađujući sa teritorijalnim generalnim direktorima i koordinirajući sa timom za programe iz SAD.

  Kaisar Rafik postaje vodeći za komercijalne strategije proširujući ulogu koju je imao u Discovery na širi portfolio.

  Kao što je ranije najavljeno, Lia Huper je regionalni lider za Streaming za EMEA, u liderskom timu Dž. B. Pereta i sastavni je deo seniorskog tima Prije Dogre.

  Sledeći rukovodioci su odlučili da se povuku:

  Silvija Rotblum, državna menadžerka za Nemačku, Austriju i Švajcarsku za WarnerMedia. Suzan Aigner, GSVP i generalni director za Nemačku, Švajcarsku, Austriju i Beneluks za Discovery. Tomas Kjampa, državni menadžer za Italiju, Španiju i Portugal za WarnerMedia. Lidija Ferfaks, potpredsednica za komercijalna partnerstva za EMEA za Discovery.

  David Fisher, potpredsednik Advance Advertising za Discovery.

  „Silvija, Suzana, Tomas, Lidija i Dejvid su stvorili ogromnu vrednost za našu kompaniju i svako od nas je na tom putu oblikovao karijere mnogih. Zahvalna sam na njihovom velikom doprinosu i pomoći u obezbeđivanju glatke tranzicije i želim im sve najbolje”, rekla je Dogra.