“Prihvatio sam da pričamo o rekonstrukciji crnogorske Vlade, ali u prihvatljivim i prirodnim granicama…”

0

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas de je u razogovorima sa liderima stranaka vladajuće koalicije prihvatio da se razgovara o rekonstrukciji vlade, ali je dodao, “u granicama koje su prihvatljive”.

On je rekao da su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković u jučerašnjim razgovorima istakli su da će Vlada trajati četiri godine i da su za to zainteresovani.

“Ja sam kao premijer prihvatio da pričamo o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive, prirodne i koje mogu da utiču na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke, u saradnji s parlamentom”, rekao je Krivokapić, a prenose podgoričke Vijesti.

Istakao je da je kultura dijaloga mera demokratije i dodao da će češće organizovati sastanke koji mogu biti korisni i dati jasne poruke i sugestije.

“Zajedništvo svih nas je ono što nam daje snagu i nadam se da će Crna Gora napokon shvatiti da je ovo početak novog puta Crne Gore koji mora biti zasnovan na pomirenju. Ako se ne pomirimo, zagrlimo jedan drugoga i iskažemo poštovanje, Crna Gora će ostati na ovom mestu kao što je i sada”, zaključio je Krivokapić.