Pridružite se akciji hotela Viceroy Kopaonik Srbija i učestvujte u pošumljavanju Kopaonika

  0

  Prema godišnjem planu Nacionalnog parka Kopaonik, tokom sledeće godine, predviđena je sadnja 20 000 stabala na određenim lokacijama. Kao znak podrške u realizaciji ekoloških aktivnosti, Viceroy Kopaonik Srbija se pridružuje zajedničkim naporima u cilju zaštite biodiverziteta na planini

  Nacionalni park Kopaonik predstavlja jednu od najlepših destinacija u Srbiji i na Balkanu, koja privlači domaće i regionalne posetioce željne avantura i opuštajućeg odmora tokom cele godine. Zbog povećanog broja gostiju, smeštaja i ski staza, Nacionalni park nastoji da održi i zaštiti raznolikost biljnog i životinjskog sveta na planini. Tokom sledeće godine, planirana je sadnja 20 000 stabala, u cilju pošumljavanja osiromašenih područja na površini od 50 000 m2.

  Kontinuirane akcije sadnje drveća od velikog su značaja, jer utiču na smanjenje emisije ugljen–dioksida i podstiču oporavak prirodnog okruženja. Prvi „ski in, ski out“ rizort sa 5 zvezdica u Srbiji, Viceroy Kopaonik, prepoznao je ovakvu vrstu potrebe i pokrenuo aktivaciju „For the love of the forest“, zahvaljujući kojoj će svi gosti hotela imati priliku da doprinesu očuvanju životne sredine. Za svaku rezervaciju koja uključuje najmanje 3 noćenja, biće posađeno po jedno drvo. Na taj način, svi budući posetioci mogu postati deo ove zajedničke akcije usmerene na razvoj šuma i eko-raznolikosti dok uživaju u odmoru, uz dodatni poklon od 100 evra kredita za usluge po želji u The Spa by Viceroy.

  REZERVIŠITE SVOJ BORAVAK I DOPRINESITE ŠUMAMA KOPAONIKA

  “For the love of the forest” ponuda uključuje:

  • 1 zasađeno drvo na području NP Kopaonik
  • 100 EUR kredita u The Spa by Viceroy (po boravku)
  • Doručak

  Besplatno korišćenje fitnes teretane i otvorenog bazena

  Wi-Fi

  Osim organizovanja aktivacije „For the love of the forest“, samom izgradnjom na mestu gde se prethodno nalazila nekorišćena zgrada i simboličnom sadnjom smrče sa predstavnicima Nacionalnog parka koja je obeležila njegovo otvaranje, Viceroy Kopaonik podstiče očuvanje „Planine Sunca” i odgovara na njene prioritetne potrebe.

  Dok istovremeno pružaju doprinos razvijanju planine, svi posetioci će imati priliku da se odmore u prostranim sobama i započnu nezaboravno gastronomsko putovanje u restoranu Mountain Kitchen i Pique ski baru. Odabirom iskustva sa 5 zvezdica, imaće priliku da se prepuste jedinstvenim wellness sadržajima u sveobuhvatnom spa centru hotela – The Spa by Viceroy. Jedinstvenu uslugu i pogodnosti, kao i autentične lokalne programe koji će biti u ponudi, potvrđuje i činjenica da su gostima na raspolaganju tri prostrane sale za sastanke, idealne za organizovanje team building-a i poslovne dogovore, đakuzi na otvorenom, skijašnica i Generation V dečji klub.

  Rezervišite svoj boravak na vreme i doprinesite šumama Kopaonika, kako biste i ubuduće nastavili da uživate u svežem vazduhu i pejzažima koji oduzimaju dah, kao i predelima sa velikim brojem četinara po kojima je Srebrna planina prepoznatljiva!