“Pričala sam sa lekarima koji su potpisali peticiju… Nema tu ništa specijalno…”

5
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da nije upoznata sa slučajem lekarke Saše Ljuštine koja je rekla kako je bila prinuđena da da otkaz na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, zbog pritisaka koje je trpela nakon potpisivanje peticije Ujedinjeni protiv kovida, prenosi Danas.

„Tako da ne bih komentarisala“, rekla je Kisić Tepavčević na današnjoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.

Ona je navela da poznaje neke od kolega koje su potpisale peticiju Ujedinjeni protiv kovida, kojom se traži smena Kriznog štaba i da je pričala sa nekima i razmenila poruke.

„Nema tu ništa spektakularno… To je stručna razmena mišljenja i sa nekim prijateljskim konotacijama“, kazala je.

Kako je dodala, lekari su navikli da imaju i drugačija mišljenja.

„To su priče i razgovori na stručnom i akademskom nivou. U svakom slučaju treba i da budemo svi, ne samo lekari i zdravstveni radnici, svi treba da budemo ujedinjeni protiv kovida 19 jer drugačije ne možemo da uspemo“, navela je Kisić Tepavčević.

5 KOMENTARA

  1. Iznova dokazuje opravdanost zahteva i neophodnost oduzimanja licence i statusa nastavnika. Oličenje nemorala. Ako je glupost i gore jer nije svesna opasnosti koju izaziva svojom aktivnošću.

  2. Pa ni kod Vas dr KT nema ništa specijalno, sem što u svakoj rečenici izgovarate hm i to po više puta…a to je odlika ljdi koji nisu sigurni u svoje izjave pa zamuckuju i izgovaraju hm…iza svake izgovorene rečenice !!!

  3. U demokratskim drzavama svako ima pravo izbora i na svoj stav.
    Sta je tu sad tako lose sto deo lekara misli da bi trebalo drugacije pristupiti pandemiji. Mene zbunjuju ovi kostolomci, psiholozi, stomatlozi, oftamolozi koji potpisuju zahtev a nemaju bas neke dodirne tacke sa virusologojijom.
    Lista potpisnika u sebi ima naj manje strucnjaka koji se bave virusima i zaraznim bolestima pa me interesuje, kako oni postadose strucnjaci za viruse.
    – Daleko od toga da oni nemaju pravo na svoj stav, samo mi malo cudna struktura lekara potpisnika liste.

Comments are closed.