SAD traže detalje o zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera Kim Džong Una nakon što su dobile informacije da je bio u kritičnom stanju pošto je prošle nedelje podvrgnut kardiovaskularnoj operaciji, naveli su američki zvaničnici, prenosi Blumberg.

Trampova administracija nije sigurna u trenutno zdravstveno stanje Kim Džong Una, rekli su zvaničnici koji su hteli da ostanu anonimni. Jedan od njih rekao je da je Kim Džong Un bio na operaciji prošle nedelje i da mu se stanje pogoršalo.

Zagrebački Večernji list podseća da je Kim Džong UN nedavno propustio proslavu rođendana svog dede 15. aprila, što je podstaklo nagađanja o njegovom zdravlju. Navodno je viđen četiri dana pre toga na sastanku vlade.

Drugi američki zvaničnik izjavio je u ponedeljak za CNN da postoji zabrinutost za njegovo zdravstveno stanje, ali da je situaciju teško proceniti.

Međutim, britanski Gardijan piše da je jedan južnokorejski zvaničnik upoznat sa prilikama u Severnoj Koreji demantovao izveštaj CNN-a i izjavio da je Kim nedavno imao nekoliko javnih nastupa. „Ništa naročito ne ukazuje na to da je lošeg zdravlja“, preneo je Gardijan.

Nakon što je procenjeno da se Kimovo stanje poboljšalo, navodno, većina članova lekarskog tima vratila se u Pjongjang 19. aprila, a samo je deo njih ostao da ga nadgleda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.