Priča o tome kako je “problematični momak” postao najbolji igrač reprezentacije Srbije: Aleksandar Mitrović je sazreo, a plodovi su sjajni…

0
Foto: Profimedia

Aleksandar Mitrović, reprezentativac Srbije i fudbaler Fulama, rekao je za “Sky Sports” da je pronašao sreću u klubu sa stadion “Krejven Kotidž”.

Srpski fudbaler produžio je ugovor s Fulamom leta ove godine i kako kaže bila je to laka odluka, prenosi B92.

“Volim ovaj klub, ljude koji rade. Porodica i ja se osećamo lepo i ovde sam kao kod kuće. Imam minute, postižem golove, a zbog toga igram fudbal. Pronašao sam sreću ovde”, rekao je Mitrović.

Ipak, dolazak na Ostrvo nije bio lak.

“Došao sam iz Belgije u najjaču ligu na svetu. Na početku nije bilo lako da se priviknem. U Premijer ligi se igra jak fudbal, fizički, a ja sam bio mlad dečko i bilo mi je potrebno vreme.”

Srpski napadač u Njukaslu je bio do 2018. godine.

“Imao sam dobru prvu sezonu u Njukaslu, ali sam onda imao i loše momente. Nisam igrao puno, tako da sam došao u Fulam, počeo sam više da igram i da postižem golove”, kaže Mitrović.

Svojim najvećim postignućem, srpski napadač smatra igranje za reprezentaciju. Na 55 odigranih utakmica postigao je 34 gola u dresu Orlova.

“Uvek sam ponosan kada igram za Srbiju. Nositi dres svoje države – to je najveća čast. Kada bih oborio rekord, to bi mene i moju porodicu učinilo još ponosnijom”, zaključio je Mitrović.