Priča o hrvatskom vaterpolisti koji je završio karijeru pa potpisao za Partizan

0
Credit line: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Možda to i nije toliko čudna vest za vaterpolo, ali zamislite da se ovako nešto dogodi u košarci ili fudbalu, gde su navijači značajno ostrašćeniji – jedan igrač iz Hrvatske potpisao je za VK Partizan.

U pitanju je Lovre Miloš, hrvatski vaterpolista koji je u jednom trenutku najavio i da će završiti karijeru sa 27 godina, ali je odlučio da zaigra na Banjici.

On je vaterpolo počeo da igra u zagrebačkoj Mladosti odakle je otišao na Univerzitet UCLA. Nakon toga, shvativši da, kako je rekao u intervjuu za Novosti, u vaterpolu nema previše novca, a svoj je cilj ostvario odlaskom na Olimpijske igre.

“Partizan je veliki klub, sedmostruki prvak Evrope, sada ima upravu koja podržava igrača, mada, ne znam kako je bilo pre nekoliko godine. Iskreno mislim da mogu da se naprave dobre stvari. Privukli su me, svi su me srdačno primili, od direktora Kuljače, trenera Korolije do igrača”, objasnio je Lovre.

A kakvi su odnosi srpskih i hrvatskih vaterpolista? I srpskih i hrvatskih klubova?

“Rekao bih, izvrsni. Pričamo isti jezik i kako ne bi bili dobri. Imam veliki respekt prema ovoj generaciji Srbije za sve što je napravila. Inače, naboj u bazenu je uvek prisutan kada se sastanu vrhunske ekipe, ne samo Hrvatska i Srbija”, ističe Miloš.

Lovre kada je ulazio u prvi tim Mladosti igrao sa Vanjom Udovičićem, a do prošle sezone i sa Milošem Ćukom.

“Tada sam bio klinac, ali o Vanji samo najbolje. Miloš Ćuk je strašan igrač i čovek, nadam se da ću imati isti prijem u Beogradu, kao u Ćuk u Zagrebu, kome je verujem bilo lepo kod nas”, zaključuje on.