Trener Cibone Ivan Velić je za Večernji list rekao da svoje izabranike motiviše pravljenjem paralele između njih i hrvatskih vojnika iz rata ’90. godina.
Velić se, kako prenosi Večernji, iako nerado o tome govori, prisetio svojih ratnih dana.

„Nakon što sam 1991. izgubio oca, prijavio sam se u HVO. Osetio sam potrebu da branim svoje. Kako nije bilo oružja, morao sam da kupim pušku, za hiljadu nemačkih maraka. S obzirom na to da nisam bio u JNA; prošao sam dvonedeljnu obuku i pristupio jedinici koja je bila u mom Livnu“, rekao je Velić.

Večernji list navodi da saznanja da je Velićev komandant bio Ante Gotovina, haški optuženik koji je u tekstu nazvan “legendarnim hrvatskim generalom“.

“Na svom primeru sam shvatio o kakvom čoveku se radi. Posle godinu dana bez većih ratnih delovanja, zamolio sam da mi se omogući igranje košarke i studiranje u Zagrebu. To je odobrio Gotovina, bez njega se to nije moglo dogoditi. Mnogo mojih kolega je bilo ranjeno, neki su i poginuli, pa sam se pitao da li je trebalo da ostanem do kraja rata. I zato danas silno cenim ljude iz rata, pa čak svojim igračima ponekad povučem paralelu između njihovog posla, a on se svodi na treniranje i igranje, i tih ljudi. Činim to da se moji igrači zamisle i da dobiju motivaciju“, rekao je Velić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.